Rozvoz obědů pro seniory v Brně – Forky’s

Rozvoz obědů pro seniory

Rozvoz je možný pondělí – pátek.

Cena jídla je 120,- Kč včetně dovozu

Jídla jsou

– pouze z rostlinných surovin

– v ústech snadno rozmělnitelné ( lehce rozkousatelné)

– lehce stravitelné

– nutričně hodnotné

– vyvážené

– výživné

– chuťově silné a zajímavé

– obsahují 0 % cholesterolu

– obsahují potřebné množství bílkovin, vitamínů i minerálů

– potvrzeno světovými zdravotnickými a dietologickými organizacemi

– šetrné k životnímu prostředí …

Jídelníček

30. března – 3. dubna

PONDĚLÍ
– Svíčková na smetaně s pečeným seitanem, brusinkovým terčíkem a karlovarským knedlíkem
ALERGENY: 1, 6, 9 (obsahuje cibuli)

Tradiční pokrm české kuchyně ve veganské variaci s pečeným seitanem vyrobeným z pšeničného lepku, podávaný s omáčkou ze zeleniny, divokého koření a rostlinné smetany. Přílohou je speciální karlovarský nekynutý knedlík. Zdobíme plátkem citronu a brusinkami.

ÚTERÝ
– Dušená červená čočka s čerstvým rozmarýnem a tymiánem, pečenou zeleninou a bramborami, salát polníček (BL)
ALERGENY: 9 (obsahuje červenou cibuli a česnek)

Červená čočka je výtečná luštěnina pocházející z Turecka. Díky vitamínu B6 zlepšuje náladu, odstraňuje deprese, má pozitivní vliv na mozkové funkce a nezpůsobuje nadýmání.
V kombinaci s čerstvými bylinkami a rajčátky restovanými na červené cibulce vytváří voňavou a lahodnou chuť doplněnou o pečený šťavnatý fenykl, papriku, lilek a brambory. Čerstvý polníček nabitý vitamínem C, podporující imunitu a zahánějící stres dodává oku lahodící tečku celému pokrmu.

STŘEDA
– Vařená cizrna restovaná s pórkem, plátky česneku a sušenými rajčaty, grilovaná kukuřičná polenta, římský salát s čekankou Radicchio a bylinkovou vinaigrette zálivkou (BL)
ALERGENY: 9 (obsahuje česnek)

Cizrna má krásnou oříškovou chuť a je nejzdravější z luštěnin. Pomáhá zvýšit pocit nasycení, podporuje trávení, udržuje stabilní hladinu cukru v krvi, zlepšuje obranyschopnost organizmu a snižuje vysoký krevní tlak. Je bohatým zdrojem vlákniny a bílkovin.
Polenta je italský pokrm z kukuřičné krupice. Je lehce stravitelná a neobsahuje lepek.
Římský salát pochází z Itálie a má příjemnou mandlovou chuť. Podporuje trávení a je významným zdrojem vitamínu C.
Čekanka Radicchio má původ v Itálii. Má červenofialové listy a lehce nahořklou příchuť danou látkou lactucopicrin, která má zklidňující a analgetické účinky. Je zdrojem vitamínu K1 a významně zlepšuje trávení.

ČTVRTEK
– Lehce pikantní fazolové ragú s tofu a pečenými paprikami na česneku, kurkumový bulgur
ALERGENY: 1, 6, 9 (obsahuje cibuli a česnek)

Vařená fazole „červená ledvina“ v rajčatovém základu s divokým kořením a červeným vínem, s přidanými červenými paprikami na česneku a kostičkami tofu, vyráběného ze sojového mléka. Jako příloha je Bulgur – lámaná celozrnná pšenice, která je uvařená společně s kořením kurkuma. Kurkuma má vynikající protizánětlivé účinky a je silným antioxidantem. Významně podporuje mozkové kognitivní funkce.

PÁTEK
– Paneer Butter Masala, Basmati Rice (BL)
ALERGENY: 6, 8 (obsahuje cibuli a česnek)

Bohatý a krémový pokrm z tofu panýru ve veganské variaci v omáčce z rajčat, rostlinného másla a oříšků kešu.
Omáčka je lehce nasládlá se sametovou hebkostí a výraznou chutí a vůní exotického indického koření.
Přílohou je nadýchaná rýže Basmati vysoké kvality.
Recept pochází z Nového Dilí v Indii.

Skvělá cena

120,-

ZÁRUKA SPOKOJENOSTI

U všech jídel je v ceně dovoz ke dveřím bytu.

KONTAKT

+420 777 800 805